E-postkonfiguration

Här nedan följer en guide hur man ställer in de vanligaste epostklienterna om man har mail från TopMedia. TopMedias serverleverantör är Glesys, vilket blir tydligt när man kollar sin webbmail.

För att kunna använda TopMedias e-posttjänst tillsammans med en e-postklient på er dator måste ni använda följande information:
 

Verifiera att kontot fungerar

Innan du börjar med att konfigurera din epostklient är det en bra idé att logga in i vår webbmail för att verifiera att kontot fungerar och inloggningsuppgifter stämmer.
 

Klientspecifika guider

Guiden på denna sidan är oberoende av epostklient. Inställningarna fungerar oavsett vilken epostklient ni väljer att använda. Vi har även guider som är specifikt skrivna för Windows Live Mail, iPhone och Mozilla Thunderbird.  Om någon klient ber er lägga till ett certifikat-undantag för servern mail.xseo.se så måste du göra det för att få inställningarna att fungera.
 

Kontoinformation

Vill du skapa ett e-postkonto hos TopMedia så gör du det via din sajt. När du senare konfigurerar ditt konto med en klient kommer användarnamnet vara hela din e-postadress och lösenordet kommer vara det du valde i Sajtinställningar->Epostkonton via din sajts admingränssnitt.
 

Inkommande e-post

Inkommande e-post är, som namnet antyder, e-post som skickas till dig. Vår mailserver stödjer både POP3- och IMAP-protokollen. Dessutom kan båda protokollen SSL-krypteras.

Server för inkomamnde e-post: mail.xseo.se

Port för POP3:

- Utan SSL: 110
- Med SSL: 995

 

Port för IMAP:

- Utan SSL: 143
- Med SSL: 993


Utgående e-post

Utgående e-post är e-post som du skickar iväg. Protokollet vår mailserver använder är SMTP och den stödjer SSL-kryptering. Vi kräver SMTP-autentisering. Användaruppgifter för detta är samma som för inkommande epost, alltså hela din epostadress och det lösenord du valde i Sajtinställningar->Epostkonton via din sajts admingränssnitt.

Server för utgående e-post: mail.xseo.se

Port för SMTP:
- Utan SSL: 25
- Med SSL: 465 eller 2525
 

Webbmail bra men koppla alltid till konto

När det gäller webmail är det ett väldigt praktiskt sätt att kunna använda sin mail på resande fot eller vid andra tillfällen. Däremot bör man inte använda sig av webmailen för att spara sina meddelanden utan alltid koppla mailkontot till en dator.
 

Spara kopia på server - kan ta slut på utrymme

När man kopplar mailkontot till en dator så hämtas alla mail ner till datorn. En inställning i mailklienten, Window Live Mail el dyl, möjliggör att man kan spara en kopia på mailservern vilket innebär att alla mail finns även på webmailen. Detta rekommenderas inte pga av utrymmesskäl. Varje konto har 200mb serverutrymme och om mailkontot blir fullt kan man inte ta emot mail förrän man rensat.

Observera att ovanstående information gäller för er som har mail via våran mailserver. Har ni en egen mailserver eller mail via t ex surftown så kan ni bortse från detta.

 

Xseo Premium är det kraftfullaste Xseo paketet. Ett av det mest effektiva publiceringsverktyget på marknaden.

Läs mer ingående om vad Xseo Premium innebär
Xseo Light är ett nerslimmat Premium men tar tar dig lika högt i Googles resultatlistor. Färdiga mallar att välja ifrån.

Läs mer ingående om vad Xseo Light innebär.