Xseo har ett kraftfullt puffsystem

Om du inte har hört ordet puff förut eller inte förstår vad det innebär så kommer vi här förklara detta men även beskriva det puffsystem som finns i Xseo Premium. Ordet puff finns även i tryckt media men i denna artikel koncentrerar vi oss på ordets bemärkelse när det gäller hemsidor.

Kort beskrivet kan man säga att en puff en en liten reklamsnutt för något man finner längre in på sen hemsida. Kanske ringer det engelska ordet teaser en klocka. För att visa besökarna på en hemsida det senaste som är publicerat visar man en kort puff på startsidan eller på annan valfri sida.

En puff kan bestå av ett eller flera av följande element; bild, text eller länk. Syftet med en puff är alltså att få besökaren intresserad av innehåll som finns längre in på sajten. Givetvis kan man skriva alla nya händelser direkt på hemsidans startsida men vill man skriva en längre text om något som hänt på ditt företag blir startsidan väldigt lång.

För att ge ett konkret exempel kan vi ta en hemsida som drivs av Xseo Premium, www.kungenskurva.se. Det finns två olika kategorier på den sajten som dagligen får nytt innehåll, Artiklar (Nyheter, Inspiration, Kändistipset m.m) och Blogg. Eftersom det dagligen fylls på med innehåll finns det anledning för en besökare att varje dag ta en titt vad som är nytt. Om man inte hade puffar på startsidan för det nya innehållet skulle besökare behöva leta på sajten efter innehåll som den inte har läst. Med hjälp av puffar (Xseo puffsystem) får man en snabb översikt över det nya innehållet på sajt.

Här nedan ser du en skärmdump från startsidan av www.kungenskurva.se där de vita (urklippta områdena) visar kategorier och puffar. Klicka på bilden för att se den i större format.

Vad är en puff

De flesta som någon gång har surftat på internet känner säkert till sajten www.aftonbladet.se. Där är hela startsidan fylld av puffar, tänk dig startsidan om all ny information skulle visas i sin helhet.

Xseo puffsystem

I Xseo premium finns det ett inbyggt puffsystem som är väldigt dynamiskt. Du kan enkelt ställa vilka artiklar en sida ska puffa för. Man kan välja att manuellt puffa för en specifik artikel eller tex ställa in puffen så att den visar de 10 artklarna på hela hemsida. Som du ser på bilden ovan är det olika utseende på puffen i mitt och puffen till höger. Detta styr man med hjälpa av puffmallar som man definierar när man skapar hemsidan.

Ställa in puffinformationen

Puffinformationen för en artikel ställer man in på samma ställe som man redigerar artikeln. Det bästa är att skriva en pufftext som är en summering av artikeln.

Här nedan ser du en skärmdump från redigeringsläget av artikeln som det puffas för i bilden ovan (den stora i mitten). Visst ser det enkelt ut. Ja, det är faktiskt redgieringsläget.

Redigera en puff i Xseo Klicka på bilden för att visa den i större format.

Ta semester och låt Xseo ordna med publiceringen

Tillsammans med en artikels publicering- och arkiveringsdatum kan man skriva ett antal artiklar med ett publiceringsdatum i framtiden och ställa in en puff på startsidan som visar de senaste aritklar på hela sajt. Därefter kan du ta semester, för Xseo Premium puffar då för dina artiklar när publiceringsdatumet är nått.

Xseo Premium är det kraftfullaste Xseo paketet. Ett av det mest effektiva publiceringsverktyget på marknaden.

Läs mer ingående om vad Xseo Premium innebär
Xseo Light är ett nerslimmat Premium men tar tar dig lika högt i Googles resultatlistor. Färdiga mallar att välja ifrån.

Läs mer ingående om vad Xseo Light innebär.